İstanbul’un en yeni restoranları...

Bu hafta sonu nereye gitsek, nerede lezzetli bir şeyler yesek diye düşünürken, ardı ardına açılan taze mekânlar bu arayışlarımızın keyifli duraklarından olmaya başladı bile... Son zamanlarda İstanbul’a açılan bazı restoranlar hem lezzet, hem kalite, hem de anlayış olarak İstanbulluları sevindirecek detaylarla dolu. İster iş çıkışlarında günün yorgunluğunu atmak için, isterseniz hafta sonunuzu keyiflendirmek için bu restoranlara mutlaka uğrayın. Pişman olmayacaksınız.

 

Bu hafta sonu nereye gitsek, nerede lezzetli bir şeyler yesek diye düşünürken, ardı ardına açılan taze mekânlar bu arayışlarımızın keyifli duraklarından olmaya başladı bile... Son zamanlarda İstanbul’a açılan bazı restoranlar hem lezzet, hem kalite, hem de anlayış olarak İstanbulluları sevindirecek detaylarla dolu. İster iş çıkışlarında günün yorgunluğunu atmak için, isterseniz hafta sonunuzu keyiflendirmek için bu restoranlara mutlaka uğrayın. Pişman olmayacaksınız.

  • Escale


Topaz, Blue Topaz, Colonie gibi ses getiren restoranların yaratıcısı Yücel&Gülin Özalp çifti birikimlerini şimdi de ‘brasserie’ olarak hizmet veren Escale’de ortaya koymuş. Sadece 2 hafta önce açılan Escale, iyi yemeği, iyi servis ve iyi müziği tercih eden herkesin Kanyon’daki ‘buluşma noktası’ olacak gibi. Şık ve aynı zamanda rahat bir atmosferi var mekânın. Dekorasyonunda bolca kullanılan bitki ve yeşilliklerle dolu bahçesi de ferahlık hissi veriyor. Escale ekibi, dünya lezzetlerini yerel tatlarla birleştirirken, sokaktan aldığı ilhamı da mutfağına taşıyor. Günlere ve saatlere göre değişiklik gösteren Escale’in açık mutfağı enerji dolu ve bu bütün salona yayılıyor. 250 kişilik oturma kapasitesi ile içindeki iki farklı salonda hizmet veren Escale, mutfağından çıkan benzersiz lezzetleri, patisseriesi ve şarküterisiyle günün her saati için bol çeşitli alternatifler sunuyor. 14 saat pişirilmiş süt kuzu kol, mühürlenmiş ördek but, çikolatalı ıslak kek mekanın favorilerinden olacak gibi. Escale aynı zamanda hem kalabalığa karışmak hem de kalabalıklardan uzaklaşıp laptopuyla kendi kendine vakit geçirmek ve bir fincan kahve içmek isteyenler için de ideal.

Şehrin en büyük ikonik barı!



Şehrin en büyük ikonik barına sahip olması Escale’yi farklı kılan özeliklerin başında geliyor. Akşam saatlerinde Escale’in 12 metrelik ikonik barında servis edilecek imzalı kokteyller özellikle iş çıkışı günün yorgunluğunu atmak isteyen veya trafik saatinin geçmesini bekleyen çalışanlar için iyi bir seçim.

Günün her saati hareketli!

Konsepti, tasarımı ve görsel kimliği Koray Özgen tarafından geliştirilen, uygulaması ise AKS Mimarlık, Murat Öztürk tarafından yapılan Escale’in dekorasyonunda ve detaylarında şehrin ve içinde bulunduğu Kanyon’un ritmini hissettiriyor. Kanyon dinamizminde bir durak olan Escale’in ışığı ve havayı geçiren, yeşili kucaklayan atmosferi, işlevselliğin ön planda olduğu tasarımıyla bütünleşiyor. Günün her saati için ‘iyi bir fikir’ olan Escale şehrin ve dinamizmin merkezinde kendini buluyor.

Adres: Kanyon, Büyükdere Cadesi No.185 1. Levent Tel: (0212) 353 51 10

  • Cecconi's


Yaz başında Londra, West Hollywood ve Miami Beach’ten sonra İstanbul’da Soho House’ta açılan Cecconi’s , şehrin en şık İtalyan restoranlarından biri oldu bile. Soho House üyeliği gerektirmeyen restoranda dilediğiniz gibi rezervasyon yaptırabilir ve bu şık mekânın keyfini çıkarabilirsiniz. Öğle ve akşam yemeği için haftanın yedi günü açık olan mekânda masalar zeytin ağaçları altında hem içeride hem dışarıda. Cecconi's, Pazar günleri brunch için de açık. Cecconi’s’te tüm dünyada çok beğenilen el yapımı makarnalar, deniz ürünleri, cicchetti ve en kaliteli ürünlerle hazırlanan Kuzey İtalyan yemeklerini tadabilirsiniz. Yemyeşil zeytin ağaçları ve beyaz ahşap ile dekore edilmiş bahçesinden kendinizi Ege’de sanmanız olası. Bu nedenle daha geniş iç mekânındansa bahçesinde masa kapabilmek akşam yemeği keyfinizi ikiye katlayacak. Siyah trüf, kabak çiçeği ve keçi peynirli pizzası ve negroni kokteyli restoranın en beğenilenlerinden.

Adres: Meşrutiyet Caddesi 56, Tepebaşı, Beyoğlu Tel: (212) 377 71 80

  • Spago


O Hollywood ünlülerinin tek tercihi olmaya başarabilmiş, Oscar törenlerinin değişmez aşçısı, Amerika’nın bir numaralı şefi, dev bir restoran imparatorluğunun tek sahibi; Wolfgang Puck… Çiftlikten masaya akımının öncülerinden 2 Michelin yıldızlı şef, ismi ile özdeşleşen Spago’yu nihayet İstanbullu lezzet severlerle buluşturdu. Spago İstanbul’un şefi Peleg Miron, Chef Wolfgang Puck ile birlikte uzun yıllar çalışmış. Şimdi ise İstanbul Spago kendisine emanet. Şef Miron, Nişantaşı’ndaki St. Regis İstanbul Otel’in içinde açılan Spago’da Amerikan, Asya ve İtalyan mutfaklarından esinlenerek yaratılan eklektik lezzetleriyle misafirlerini gastronomik bir yolculuğa çıkarıyor. Restoranın spesiyalleri arasında Mavi Yengeç ve Kanada Istakozu, Hunan Usulü Patlıcan,Kokulu Bezelye Çiçekli El Yapımı Agnolotti gibi lezzetler bulunuyor. Türk mutfağına da selam göndermeden edemeyen şef, menüye sucuklu pizza ve Türk kahveli sorbe de eklemiş. Ayrıca geniş bir şarap menüsünün olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Adres: The St. Regis Istanbul Mim Kemal Öke Cad. No: 35 Nişantaşı Tel: 0 212 368 08 08

  • Alancha


Önce Alaçatı’nın en çok konuşulan mekânlarından biri oldu, hemen ardından da İstanbul’un… Şef Kemal Demirasal’ın Anadolu mutfağını modern ve sıra dışı bir yemek deneyimine dönüştürdüğü Alancha 2 katlı bir mekan. Botanik bahçey hissi veren alt katında mevsimlik malzemelerin Alancha ruhu ile yorumlandığı, haftalık olarak değişen “beets” adlı tadım menüsünü deneyimleyeceğiniz bir mekan. Ayrıca şık bir barı ve dj köşesi ile oldukça hareketli. Bar kısmı tıpkı bir kimya laboratuvarı gibi. Mixologist Göksel Güleç’in önderliğinde mutfakta kullanılan fümeleme, demleme, santrifüj gibi pişirme yöntemlerinin hepsi barda da uygulanıyor. Üst katta ise chef’s table ve tadım menüsü ile tanışabilirsiniz Ortadaki açık test mutfağı mekana oldukça hareketli bir atmosfer katmış. 6 ay süren yoğun bir araştırma sonucu ortaya çıkmış olan 20 tabaktan oluşan Büyük Göç Anadolu Tadım Menüsü, Anadolu mutfağının köklerinden ve Kavimler Göçü tarihinden yola çıkılarak hazırlanmış. Oldukça ilginç bu tadım menüsüne bayılacağınıza eminiz. Yine Alaçatı’daki gibi yerel şarapları da lezzet severlerden alkışları toplayacak nitelikte.

Adres : Maçka Kempinski Residence Hüsrev Gerede Caddesi Şehit Mehmet Sokak 9, Maçka, Beşiktaş Tel: (212) 261 35 35

  • BackBar Bebeköy’de!



Muhteşem boğaz manzaralı bahçesi ile Backyard, bu yaz açık hava barı Backbar’ı da konseptine ekledi. İstanbul’dan uzaklaşmadan tatildeymiş gibi hissetmek, şehrin en leziz kokteyllerini güzel müzikler eşliğinde dinlemek mümkün burada. İstanbul’un ikonik manzarasına sahip yeni açık hava barı Backbar, yazın en samimi ve en trend mekanlarından. İçkinizin yanında lezzetli atıştırmalıklar da tadabileceğiniz BackBar’da yaz boyunca hafta içi-hafta sonu etkinlikler de düzenleniyor. Şehrin içinde doğanın tadını eğlenceli bir şekilde çıkarmak isteyenler için ideal.

Adres: Otlukbeli Cad., Bebeköy Sok. No: 4, Etiler, 34337 İstanbul Tel:(0212) 287 1500

 

Çerezler (cookie), https://jabiroo.com.tr/ web sitesini ve hizmetlerimizi daha etkin bir şekilde sunmamızı sağlamaktadır. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için Çerez Politikamızı ziyaret edebilirsiniz.