Hangi ülkenin hangi tatlısı meşhur?

Seyahatlerimiz sırasında, bulunduğumuz destinasyona özgü tatlıları tatmadan dönmek olmaz. O ülkenin kültüründen, tarihinden ve geleneklerinden parçalar bulacağımız tatlıların lezzetleri de seyahat anılarımız arasında en güzel yeri alıyor. Peki hangi ülkede hangi tatlıyı yemeden dönmek olmaz dersiniz? İşte sizin için çok ''tatlı'' bir seyahat rehberi...

 

Seyahatlerimiz sırasında, bulunduğumuz destinasyona özgü tatlıları tatmadan dönmek olmaz. O ülkenin kültüründen, tarihinden ve geleneklerinden parçalar bulacağımız tatlıların lezzetleri de seyahat anılarımız arasında en güzel yeri alıyor. Peki hangi ülkede hangi tatlıyı yemeden dönmek olmaz dersiniz? İşte sizin için çok ''tatlı'' bir seyahat rehberi...

  • Pastel de Nata – Portekiz


Eğer yolunuz Portekiz’e düşerse tatlı krizinizi Pastel de Nata ile dindireceksiniz. Hem tat hem de renk vermesi için sadece yumurtanın sarısının kullanıldığı Pastel de Nata’nın üzerine pudra şekeri ve tarçın ekleniyor. Şekil itibariyle küçük turtalara ve fırında sütlaça benzeyen Pastel de Nata’nın tadı ise oldukça etkileyici.Lizbon’da pastel de belém isimli versiyonu da oldukça lezzetli.

  • Gelato – İtalya



İtalya’nın hangi şehrine giderseniz gidin hemen hemen her yerde Galeto tabelalarına rastlayabilirsiniz. Galeto İtalya’nın en meşhur lezzetlerinden birisi. Bu tatlı, aslında bir çeşit dondurma. Ancak bir fark var. Bildiğimiz dondurmalardan daha az tereyağı içermesi nedeniyle daha hafif. Bu sayede bu tatlının damağınızdan uzun süre gitmiyor.

  • Pirinçli Mango – Tayland



Aslında tüm Asya genelinde meşhur bir tatlı bu. İçinde kullanılan pirinç, mutfaklarımızda kullandığımız pirinçten biraz farklı. Glütenli pirinçten yapılan bu tatlı, şimdiye kadar denedikleriniz arasında en ilginç tatlı olabilir. Pirinci hindistancevizi sütünde pişiren Taylandlılar, tamamen bir puding kıvamına gelene kadar pişirme işlemine devam ediyorlar. Taze mango meyvesi ile servis edilen tatlıyı, Asya ülkelerinden herhangi birinde denk gelirseniz mutlaka denemelisiniz.

  • Maple Taffy – Kanada



Kanada’nın geleneksel tatlısının ana maddesi akçaağaç şurubu. Saatlerce haşlanan akçaağaç şurubunun kar üzerinde sertleştirilmesi ile yapılan bu tatlı oldukça özel bir lezzet aynı zamanda. Bu yöntemle sertleştirilen akçaağaç şurubu tıpkı bir lolipop gibi sertleşerek donar. Özel kaynatma teknikleriyle akçaağaç şurubunun tadını zirveye taşımayı çok iyi başaran Kanadalılar, sizlere değişik geleneksel bir lezzet denemeniz için fırsat veriyorlar.

  • Baklava – Türkiye



Tadı ülkemize gelen turistlerin aklından bi türlü gitmeyen baklava zaman zaman Yunanistan ile tartışmalara bile sebep oluyor. Türk mutfağı ttalı konusunda da çok zengin ama baklavanın yeri herkes için çok ayrı. Özellikle Gaziantep’te yenileni makbul.

  • Gulab Jamun – Hindistan



Farsça’da “Gül Suyu” anlamına gelen Gulab Jamun, bizim Kemalpaşa tatlımıza çok benziyor. Hindistan’da sıkça tüketilen bu tatlı, yaklaşık 7-8 cm çapında yuvarlak toplar şeklinde yaılıyor. Unla yapılan tatlının son dokunuşları ise gül suyu dökülerek tamamlanıyor. Mutlaka sıcak yemelisiniz.

  • Quindim – Brezilya



Quindim, Brezilya'nın sömürgeci Portekiz mutfağının etkisini yansıtan bir tatlı. Yumurta, şeker ve hindistancevizinin aromalarını içinde hissedeceğiniz bu tatlı, görüntüsü itibariyle turtaya benziyor. Yuvarlak bir forma sahip olan tatlı, muhallebi dokusunda yapılır.

  • Gaufres de Liege – Belçika



Belçika deyince ilk akla gelen tatlı Waffle. Belçika’daki en meşhur Waffle’lardan biri olan Gaufres de Liege bunların arasında en ünlüsü. Küçük boyutlarda yapılan bu Waffle’ın içindeki tatların zenginliğini hemen hissedeceksiniz. Karamelize edilmiş şekerle kaplı olan tatlının dışındaki gevreklik de sizi bu tatlıya hayran bıraktıracak en gizli nokta sanırım…

  • Alfajores – Güney Amerika



Bu minik kurabiyeleri Peru ve Arjantin başta olmak üzere, Meksika’dan Uruguay’a kadar birçok Latin Amerika ülkelerinde bulabilirsiniz. Alfajores, Amerika’nın birçok yerinde bulabileceğiniz, küçük yağlı ve şekerli kurabiyelere de çok benzer. Bal, badem ve baharatlarla zenginleştirilen tadını hiç unutamayacağınız Alfajores, çoğunlukla hindistancevizi ve pudra şekeri serpilerek servis ediliyor.

  • Apfelstrudel – Avusturya


En iyisini Viyana’daki Cafe Hawelka’da yiyebilecğiz oldukça geleneksel bir Viyana tatlısı olan Apfelstrudel’ın içinde şeker, tarçın, kuru üzüm ve doğranmış elma tatlarının hepsini alabilirsiniz. Genellikle vanilyalı dondurma ya da vanilyalı krema sosuyla servis edilen bu tatlının lezzeti gerçekten efsane… 

  • Churros – İspanya



Churros bir İspanyol çöreğidir. Hem kahvaltıda hem de 5 çayında yiyebilirsiniz. Madrid’te sıcak çikolataya ya da kahveye batırarak yenildiğini görebilirsiniz. Bu tatlıyla İspanya dışında da karşılaşmanız da mümkün.Portekiz’de Arjantin’de, Peru’da da içi çikolata, krema ya da meyve doldurulmuş olarak tüketebilirsiniz.

  • Crepes – Paris



Bildiğimiz krep! Parsi’in her sokağında rastlayabileceğiniz Crepes, dünyanın en ünlü sokak tatlılarından bir tanesi sayılıyor. Fransızlar bu krebi, içine, erimiş çikolata, taze meyve parçaları, krema, reçel ve daha birçok farklı tatlı tatları kullanarak yemeyi seviyorlar.

  • Pavlova – Yeni Zelanda


Tatlının adının nereden geldiği çok enterasan. Evet adı Balerin Anna Pavlova’dan geliyor. Yeni Zelanda doğumlu olan bu tatlının çok yumuşak ve aynı bizim “beze” dediğimiz tatlıya benziyor. Yeni Zelandalılar bu tatlının üzerine kremşanti ve doğranmış taze meyve ekliyorlar.

Çerezler (cookie), https://jabiroo.com.tr/ web sitesini ve hizmetlerimizi daha etkin bir şekilde sunmamızı sağlamaktadır. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için Çerez Politikamızı ziyaret edebilirsiniz.